Gevulde Flespompoen

Een feestelijk vegetarisch hoofdgerecht, deze flespompoen gevuld met mozzarella, peterselie en verse vijg. Het oogt niet alleen prachtig maar met de intense smaken verbaas je iedere fijnproever.

Aantal personen: 4

Soort gerecht: Bijgerecht

Ingrediënten:

  • 1 x Flespompoen
  • 2 x buffel mozzarella
  • Platte peterselie
  • ½ pakje Tuinkers
  • Verse vijg
  • 50 ml BBQ saus
  • Citroenschijfje
  • 10 gram Ras el Hanout 

Benodigdheden:

  • Kern thermometer
  • BBQ Handschoen
  • Snijplank & mes
  • Kwast
  • Hitteschild (voor indirect garen)

Bereidingswijze:

  • Plaats de flespompoen in zijn geheel in de kolen en pof deze rondom tot de kern van 70°C.
  • Snijd vervolgens de flespompoen doormiddel en verwijder de zaden.
  • Meng de BBQ saus met de Ras el Hanout en smeer hier de 2 stukken flespompoen mee in.
  • Plaats in elke helft een mozzarella, en plaats in BBQ indirect 180°C voor  7 minuten.
  • Bestrooi geheel met tuinkers, klein beetje citroensap, peterselie en stukjes verse vijg.