Gekarameliseerde Wortel

Gekarameliseerde Wortel

Gekarameliseerde wortel van de BBQ, een heerlijk bijgerecht die vrijwel iedereen lekker vind en een geheel eigen smaak explosie heeft, wel is dit een gerecht die snel bij te warme BBQ temperatuur gaat verbranden dus kijk uit en houd de temperatuur goed in de gaten, gebruik met dit soort gerechten altijd hitte bestendige BBQ handschoenen omdat de gesmolten siroop erg heet kan worden.

Soort gerecht: Voor- of bijgerecht
Aantal personen: 6

Ingrediënten:

  • 1 bos verse wortels
  • 50 ml appelstroop
  • 25 ml roomboter
  • 2 takken verse munt
  • ½ citroen uitgeknepen
  • ½ Citroen zest (geraspte schil)

Benodigdheden:

  • Gietijzeren pan
  • Hitteschild
  • Zeef
  • Mes / snijplank
  • BBQ Tang

Werkwijze:

  • Maak de BBQ klaar voor indirect, en verwarm de BBQ tot 160°C.
  • Snijd het groen van de wortelen en was deze goed onder koud water met evt. een borstel.
  • Verwarm in de gietijzeren pan in de BBQ en smelt hierin de stroop en boter, voeg hier het sap en de zest van de citroen aan toe en roer door tot homogene massa.
  • Plaats de gewassen wortelen in de gietijzeren pan en meng dit met de aangemaakte siroop.
  • Laat de BBQ 30 minuten zijn werk doen, en geef de wortelen af en toe een hussel zodat de siroop overal komt en het mooi egaal karamelliseert.
  • Serveren met verse munt.