Côte de Boeuf

Côte de Boeuf

De Côte de Boeuf, een prachtig stuk vlees met de perfecte vlees vet verhouding, dit stuk vlees is perfect om op de BBQ bereiden. Door het kenmerkelijke uiterlijk van het gemarmerde vlees met stuk bot is dit echt een BBQ topper.

Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 kg côte du boeuf
  • ½ bosje verse dragon
  • ½ bosje platte peterselie
  • ¼ rode ui
  • ¼ bosje basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

  • Snijplank & mes
  • ½ bosje verse dragon
  • 1 bosje platte peterselie
  • Olijfolie
  • Aluminium folie
  • Hitteschild
  • Kern thermometer
  • BBQ Handschoen

Werkwijze:

  • Haal de Cote du Boeuf ruim een uur van te voren uit de koeling en laat deze op kamer temperatuur komen.
  • Verwarm de BBQ tot 170°C (indirect).
  • Plaats in de mixer de verse dragon, peterselie, rode ui, basilicum, knoflook tenen en een gedeelte van de olie en mix dit fijn, voeg vervolgens het restant olie toe, meng door en breng op smaak met peper en zout naar wens.
  • Bestrooi het vlees vlak voor dat hij de BBQ op gaat licht in met zout, doe dit naar smaak.
  • Gaar de Côte du Boeuf indirect op 160°C tot de kern van 30 °C daarna even kort inpakken met aluminium folie, en BBQ opstoken naar 200°C (direct) en grill hier de Côte de Boeuf op af tot de kern van 49 °C is bereikt.
  • Verpak de Côte du Boeuf in aluminium folie en laat dit 5 minuten rusten.
  • Snijd de Côte du Boeuf in plakken en serveer de kruiden tappende erbij.