Springrolls

Springrolls

Springrolls (koolpakketjes), geïnspireerd door Aziatische keuken waar ze i.p.v. wraps, sla & kool bladeren gebruiken als wrap, dit geeft  een gezondere lading en een lichter verteerbaar product, wat erg goed combineert met de robuuste BBQ grill smaak. De verschillende texturen en smaken zullen samenkomen tot een geheel, Je kan de pulled pork uiteraard ook vervangen voor vlees/gevogelte naar wens, denk aan pulled chicken of gerookte eendenborst.

Soort gerecht: Voor- of bijgerecht
Aantal personen: 6

Ingrediënten:

  • 400 gr pulled pork
  • 100 gr roomkaas
  • 50 gr gefrituurde uitjes
  • 1 x spitskool
  • 1 x chili gesneden in ringen
  • 1 x mango gesneden in reepjes
  • 1 x komkommer (zonder zaadlijst) gesneden in reepjes
  • ½ bosje munt bladeren fijn gesneden
  • BBQ saus naar wens

Benodigdheden:

  • 1 x Aluminium bakje groot
  • Mes & snijplank (groen)
  • Rooksnippers
  • Hitteschild

Werkwijze:

  • Verwijder voorzichtig de bladeren van de spitskool, snijd de harde kern eruit en besprenkel deze licht met water.
  • Plaats de spitskoolbladeren in aluminium tray en plaats dit in de BBQ van 110°C indirect en voeg hier de rooksnippers aan toe, laat roken totdat de spitskool bladeren flexibel zijn (+/- 6 minuten)
  • Meng de pulled pork met de roomkaas en fijngesneden munt goed door elkaar.
  • Snijd de spitskoolbladeren in gewenst formaat zodat ze goed kan op rollen en vul met: de aangemaakte pulled pork met roomkaas en munt, mango, komkommer, chili ringen en BBQ saus.
  • Rol het spitskoolblad voorzichtig op en decoreer af met BBQ saus en gefrituurde uitjes.