Smoky Garlic Bread

Gerookt knoflookbrood gegarneerd met zongedroogde tomaat, parmaham en pesto. Heerlijk voorbij de borrelplank of als voorgerecht met een goed glas wijn, de parmaham is goed vervangbaar voor evt. gegaarde kipfilet of chorizzo. Zorg ervoor dat je ingrediënten niet te koud zijn en goed op kamer temperatuur zijn voor de ultieme smaakbeleving.
Soort gerecht: Voor- of bijgerecht
Aantal personen: 6
Ingrediënten:
  • 1 x ambachtelijk brood
  • 100 gr parmaham gesneden
  • 100 gr pesto
  • 30 gr zongedroogde tomaat            
  • ¼ bosje peterselie
  • 20 ml knoflook olie
  • Takjes verse tijm & rozemarijn 
Benodigdheden:
  • Snijplank & broodmes
  • Kwast
  • Handje rooksnippers
  • Pizzaschep
  • Hitteschild
 Bereidingswijze:
  • Verwarm de BBQ op 100°C indirect.
  • Snijd het ambachtelijke brood in zodat je de inkepingen kunt vullen.
  • Vul de inkepingen met de parmaham, zongedroogde tomaat en pesto.
  • Bestrijk de bovenkant van het brood met knoflookolie en decoreer af met takjes verse tijm en rozemarijn.
  • Plaats met behulp van de pizza schep het gevulde brood voorzichtig in de BBQ voor gedurende 15 minuten 100°C indirect en voeg de rooksnippers toe.